Karczma na Góreczniku prawie gotowa! Otwarcie lada dzień

Jeszcze tylko kilka kosmetycznych zabiegów i będzie można zobaczyć jak wygląda nowa Karczma, która powstaławała od października 2016 roku na Góreczniku. Zapewne wielu z Was jadąc jeszcze starą drogą krajową nr 11 przez Przygodzice zauważyło powstającą na Góreczniku budowlę. Obiekt zmieniał się nie do poznania na naszych oczach. Ze starej, zniszczonej już czasem smażalni udało się zrobić coś, co będzie wizytówką gminy Przygodzice. Przestronne wnętrze karczmy, która jest już praktycznie gotowa, nawiązuje stylem do budowli z terenu Doliny Baryczy - Rudy Sułowskiej, Niesułowic oraz innych ciekawych miejsc. Wnętrze podzielone jest na dwie części. W jednej z nich znajduje się stara smażalnia, ale w nowej odsłonie. W drugiej natomiast sala do organizacji imprez okolicznościowych. Bar ze słodkościami przeniesiono do środka, gdzie znajduje się także lodziarnia. Zmieniona została funkcjonalność obiektu tak, żeby usprawnić obsługę klientów. Imponuje ogromne akwarium, a wkrótce na ścianach zawisną także stare instrumenty oraz ozdoby. To nawiązanie do poprzedniego klimatu smażalni. Udało nam się zajrzeć do środka nowego obiektu. Zapraszamy do oglądania zdjęć i do odwiedzania tej wizytówki gminy Przygodzice - otwarta będzie już od 1 sierpnia od godziny 12:00.


Napis Górecznik widać od strony starej krajowej "11". 

To najlepszy przykład na to, że połączono w tej budowli tradycyjne elementy architektury pruskiej. 

Przestronne tarasy na zewnątrz powinny przynieść ukojenie w ciepłe dni. Bezpośredni kontakt z przyrodą to znak rozpoznawczy Górecznika. 

Wnętrze nowego obiektu. Po prawej stronie nowe lady, po lewej kącik z produktami regionalnymi.

Widok na część, w której będą serwowane słodkości oraz lody. 

Kącik z produktami regionalnymi z Doliny Baryczy.

Jeszcze raz lada, na której serwowane będą naleśniki, gofry oraz lody i desery. 

Podobają nam się te lamy i surowce ściany z cegły. 

Tutaj będziemy stać w kolejce. Akwarium jest po lewej stronie. 

Stół w części jadalni dla całej rodziny. 

Mniejsze stoliki.

Miejsce dla klientów. 

Dodaj napis

Widok na całe wnętrze od strony wejścia głównego. 

Widok na obiekt z tyłu. 


Komentarze